Welkom bij de muziekvereniging van Sint-Maria-Oudenhove
         
Wat doen wij ?

Trommelkorps
Trommelen binnen een muziekvereniging is heel wat meer dan om het hardst staan kloppen op moeder haar beste soepkom of twee deksels van een vuilnisbak tegen elkaar laten knallen. We zoeken een soort evenwicht tussen pure energie en ritmische melodie. Voorkennis is niet vereist, wel een stevige portie motivatie gecombineerd met heel veel groepsgevoel. Want ons doel is steeds om er samen een leuke activiteit van te maken.
Je vraagt je vast en zeker af hoe je zonder die muzikale kennis kan komen tot een behoorlijk resultaat? Wel, ongeacht je leeftijd krijg je in het begin individueel les. Aan de hand van basistechnieken (dit is reeds effectief trommelen) leer je de basisprincipes van de notenleer aan.
Je zal zien dat het leuk is en zeer snel gaat om op die manier bepaalde slagtechnieken onder de knie te krijgen. Geleidelijk aan gaan we over tot meer gevorderde trommeloefeningen om ten slotte op een niveau te komen waardoor je reeds kan repeteren in groep, dit duurt ongeveer één jaar. Al vlug zal je dan ervaren hoe leuk het is om samen te spelen. Eens je in die groep repeteert, kan je ook meespelen op de concerten en uitstappen.
Dit betekent dat wie vandaag zijn eerste les krijgt, volgend jaar reeds kan meespelen op het concert!
Trommelkorps o.l.v. Danny van Pamel.

Repeteren in de grote groep is zeker en vast geen eindpunt, integendeel, door wekelijkse repetitie probeert iedereen zijn vaardig-heden te verbeteren. Ook komen er steeds meer verschillende slagwerkinstrumenten aan bod: grote trom, cimbalen, pauken, gong, marimba, xylofoon, klokkenspel, bongo’s…

 
Zin om te dansen?
Zin om te dansen, te lachen en plezier te maken? Dan is dit misschien de perfecte hobby voor jou. Wil je eerst eens proberen? Dat kan! Je mag ons altijd komen bezoeken tijdens de repetities van de majorettes op vrijdagavond onder leiding van Kim Van Herpe.
Weet je iemand die ook graag majorette wil worden, dan mag die persoon zeker meekomen. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom bij ons!
   
Notenleer & Muzieklessen
Voor notenleer en muzieklessen kan je terecht bij de stedelijke muziekacademie van Zottegem (www.samwdzottegem.be).
Nadat je de basisknepen van het instrument hebt aangeleerd, kunnen de muziekpartituren individueel aangeleerd worden zodat je mee kan repeteren met de grote groep. Beschik je over geen eigen instrument dat geschikt is om binnen onze groep mee te spelen, dan stelt onze vereniging er eentje ter beschikking.
Na gemiddeld 2 à 3 jaar kan je al meespelen tijdens concerten en uitstappen van het muziekkorps.


Muziekkorps/Samenspel
Elke donderdagavond repeteren een dertigtal jonge en iets mindere jonge muzikanten onder leiding van hun dirigent Andy Sorgeloos.
Aangezien wij werken met een gediplomeerde dirigent kan bij regelmatige deelname aan de repetities een vrijstelling voor het vak samenspel uit de muziekacademie verkregen worden. Tijdens de repetities staat plezier voor muziek centraal. De harmonie kiest voor een oeuvre waarbij zowel klassieke als moderne muziek een plaatsje krijgen. Jaarlijks treedt ze een tiental keer op, met als voornaamste bedoeling haar luisteraars een aangename verpozing te brengen.